Miten löytää oma sisustustyyli?

Sisustus, tuo monelle niin rakas harrastus ja itseilmaisun muoto! Jos oma tyyli ei kuitenkaan ole löytynyt, voi sisustaminen tuntua vaikealta ja uusien verhojen hankkiminen lähes mahdottomalta. Tässä blogipostauksessa tarkastelemme joitakin suosituimmista sisustustyyleistä jotta sinä voisit pohtia, löytyisikö oma tyyli jostakin näistä. Tutustu tyyleihin ja inspiroidu!

Skandinaavinen, valoisa sisustus

Yksi suomalaisten rakastamista tyyleistä sisältää paljon valoa, vaaleita sävyjä ja luonnonmukaisia materiaaleja. Koska talvet ovat pimeitä, on luonnonvalon arvostus vaikuttanut skandinaavisen sisustuksen painopisteisiin. Myös luonnonrakkaus näkyy sisustuksessa. Skandisisustus sopii sinulle, jos olet minimalismin ja yksinkertaisen sisustusajattelun ystävä. Panosta klassikon asemaan nousseisiin huonekaluihin ja laadukkaisiin materiaaleihin, esimerkiksi masku matto.

Maalaisromanttinen, runsas sisustus

Maalaisromantiikka on ollut suosiossa jo vuosikymmenen eikä loppua näy. Maalaisromanttinen sisustus on värikäs, runsas ja kodikas. Tämä sisustus käy hyvin niin valkoisille kuin värikkäillekin sisustajille. Hanki olohuoneeseen muhkea sohva ja runsas nojatuoli, joka kutsuu istumaan ja lukemaan kirjaa. Maalaisromanttiselle sisustajalle mukavuus ja kodikkuus ovat tärkeitä arvoja. Modernit sisustusesineet kulkevat käsi kädessä modernien design-esineiden kanssa ja luovat mielenkiintoisen dialogin keskenään.

Boheemi, rento sisustus

Boheemi sisustaja ei kaihda lämpimiä sävyä, rentoja tekstiilejä ja kasveja. Boheemi tyyli sisältää ajatuksen rennosta, huolettomasta elämäntavasta. Suuretkin pinnat voidaan maalata esimerkiksi okran sävyin ja tehdä huoneeseen lämmin tunnelma. Bambu ja rottinki kruunaavat boheemin tyylin. Siksi sukulaisten vanhat rottinkikalusteet kannattaa ottaa hyötykäyttöön heti! Rottinkisohvan käsinojalle rennosti heitetty aitovillainen viltti, tuoksukynttilä ja matala valo ovat bohosisustajan mieleisiä elementtejä.

Näistä sisustustyyleistä voit aloittaa oman tiesi etsimisen! Inspiroidu sisustuskuvista, joita löydät esimerkiksi Pinterestistä tai sisustuslehdistä.

Leave a Comment

Your email address will not be published.