Olohuoneen sisustustrendit vuonna 2022

Vuosi 2022 on tuonut mukanaan paljon mullistuksia. Näiden mullistusten keskellä kaipaamme rauhaa ja suojaa oman kodin keskellä. Olohuoneesta onkin tullut monelle paikka rauhoittumiselle etätöiden ja uutisvyöryn keskellä. Erilaiset käsityöharrastukset ja kotoilu on noussut taas suosioon, eikä suotta: käsitöiden tekemisen on tutkittu rauhoittavan mieltä ja lisäävän luovaa ajattelua.

Vuoden 2022 trendit ovat suosineet harmonisia värejä, rauhoittavia pintoja ja luonnonmukaisia materiaaleja. Minimalismi on tehnyt paluuta, sillä kun kotona on vietetty viime vuosina paljon aikaa, on kodin tavaramäärä alkanut ahdistaa monia meistä. Vuoden 2022 koti onkin minimalistinen, rauhallinen ja luonnollinen tila. Mukavuus, henkilökohtaisuus ja seesteisyys korostuu niin huonekaluissa kuin muotoilussakin.

Beige on vuoden 2022 hittiväri. 1990-luvun loppu ja 2000-luvun alku ovat tehneet paluun, ja samalla beige ja ruskean eri sävyt ovat palanneet olohuoneen sisustukseen. Vihreä on trendannut sekä vaatteiden että sisustuksen kentällä, etenkin salvia-sävyssä eli murrettuna keskivihreänä. Kokeile vihreää esimerkiksi sisustustyynyissä, verhoissa tai rohkeasti sohvassa.

Kestävä kulutus on varmistanut jalansijansa sisustuksen maailmassa. Trendit eivät enää pakota hankkimaan uutuuksia, vaan retro- ja vintagelöydöt istuvat sisustukseen hyvin. Isovanhemmilta perityt huonekalut kertovat suvun tarinaa ja niitä halutaan korostaa. Myös uusien huonekalujen ja koriste-esineiden suhteen ekologisuus ja kestävän kehityksen mukainen tuotanto on monen kuluttajan ensimmäinen valintakriteeri. Monet toimittajat, esimerkiksi kotimainen Masku, ovatkin ryhtyneet kertomaan huonekalujen tuotantomaan ja materiaalit vastuullisesti asiakkailleen. 

Vuoden 2022 olohuone onkin siis asujansa näköinen ja asukkaiden arvomaailmaa heijastava rauhan tyyssija, jossa halutaan viettää aikaa läheisten kesken. Sisustajat suosivat uusiokäyttöä, laatua ja kotimaisuutta etenkin huonekaluvalinnoissa. Huonekalujen toivotaan kestävän myös tuleville sukupolville.

Leave a Comment

Your email address will not be published.