Valitse mattosi oikein

Monille matot merkitsevät matonpesua kesäisin matonpesupaikalla ja joka viikkoista mattojen tamppausta takapihan mattotelineellä. Matot auttavat meitä kuitenkin pitämään asunnnon siistimpinä ja mattoja voi myös valita oikein, jotta niistä on todella hyötyä siivouksessa.

Pidä sisäänkäynnit siisteinä

Sisäänkäyntien kautta asuntoihin pääsee valtavat määrät likaa, pölyä ja muuta roskaa. Matoilla voit helpottaa tätä urakkaa valitsemalla sisäänkäynnin matot oikein. Sisäänkäyntien edustalle kannattaa hankkia sisääntulomatto. Sisääntulomattojen hyöty on siinä, että laadukkaat matot pitävät liian, kosteuden poissa lattioilta ja suojaavat muutenkin lattiaa kulumiselta. Sisääntulomattoja kannattaa olla kahdentyyppisiä. Asunnon ulkopuolelle sisääntulomatto, jossa voi helposti hieman puhdistaa kenkiä. Sisään tullessa voi sisäpuolella olla kuramatto, joka sitoo lian ja kosteuden pois. Tällä tavalla asunnon sisälle ei pääsee niin paljon likaa. Tällaisia mattokomboja kannattaa hankkia kaikkien sisääntulojen edustalle, myös parvekkeelle. Klikkaa tästä hankkiaksesi toimivat matot, jotka auttavat keräämään likaa ja on silti helppoja puhdistaa.

Luonnonmateriaalista matot

Sisällä olevissa matoissa on hyvä suosia luonnollisia materiaaleja. Luonnolliset materiaalit kute juuttimatot on helppoja puhdistaa ja niihin myös pöly tarttuu, joten kaikki pöly ei ole lattialla. Mattojen puhdistaminen on helppoa ulkona mattotelineellä. Lisäksi kotiin voi hankkia märkäimurin, jonka avulla mattojen puhdistaminen käy helposti myös sisällä. Aina pelkkä imurointi ei riitä poistamaan kaikkia likoja matoista pois.

Synteettiset matot

Matot sitovat itseensä paljon likaa, joten mattoja kannattaa olla jokaisessa huoneessa. Matot myös vaimentavat ääniä, joten niistä on monessa mielessä hyötyä. Mattoihin voi hankkia suoja-aineita, jotka tekevät niistä vaikeammin likaantuvat. Tarjolla on myös mattoja, jotka ovat valmistettu materiaaleista, joita on helppo pestä. Tällaiset materiaalit ovat käteviä, jos asunnossa kertyy mattoihin ja lattioille paljon likaa. Silloin siivous helpottuu ja aina ei tarvitse nähdä niin paljon vaivaa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.