Lapsen huoneen siistinä pitäminen

Erityisesti jo kouluikäisen lapsen huoneessa vallitsee monesti kaaos. Vaikka huone siivottaisiinkin usein sekä lapsen että vanhempien toimesta, palaa se jo parin leikin jälkeen takaisin aiempaan tilaansa. Annankin tässä nyt muutaman yksinkertaisen vinkin huoneen siistinä pitämiseen, joilla leluihin kompastelu ja kadonneiden tavaroiden kuumeinen metsästys saadaan päätökseen.
Riittävä säilytystila on kaiken a ja o. Jos esimerkiksi tietyt lelut ovat jatkuvassa käytössä, ei niitä ole järkeä laittaa joka välissä varsinaisesti takaisin kaappiin, mutta niille on silti löydyttävä oma paikkansa tauon ajaksi. Sellaiselle tavaralle, joka ei tällä hetkellä ole suoranaisesti käytössä mutta ei myöskään poissa käytöstä, voi olla oma laatikkonsa, josta se löytyy myöhemmin helposti. Mikäli mahdollista, niin esimerkiksi sängyn alle laitettavat vedettävät laatikot ovat säilytykseen käteviä. Huolehdi, että jokaisella esineellä on oma paikkansa huoneessa. Sen ei tarvitse olla kaappi, lipasto tai laatikko, mutta esineen tulee silti tulla palautetuksi siihen leikin loputtua kokonaan.
Huoneeseen kannattaa sijoittaa oma pyykkikori, jolloin likaiset vaatteet päätyvät todennäköisemmin niille kuuluvaan paikkaan. Lasta kannattaa muutenkin ikätasonsa mukaan velvoittaa mahdollisimman paljon pitämään omasta huoneestaan huolta. Jos lapsella on kaveri kylässä ja he ovat syöneet leikkien aikana välipalaa, kannetaan kaikki pienet kulhot ja kipot syömisen päätteeksi takaisin keittiöön. Näin lapsi oppii arvostamaan oman tilansa siisteyttä ja huomaa, ettei sitä saavuteta itsestään vaan sen eteen pitää välillä tehdä hieman töitä. Tämä tarjoaa lapselle hyviä eväitä elämään, sillä huomattuaan miten paljon helpompaa siistissä huoneessa on elää ja olla, hän saattaa hyvässä lykyssä muistaa sen vielä aikuisenakin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.