Laatuaikaa koululaisen kanssa

Toisinaan, jos perheessä on useampi lapsi, voi kouluikäinen isosisar jäädä ilman vanhempien huomiota. Siksi on hyvä välillä jättää perheen pienimmät hoitoon ja lähteä viettämään laatuaikaa kouluikäisen lapsen kanssa! On tärkeää, että isommat lapsetkin saavat vanhempien jakamattoman huomion – ja mikä olisikaan hauskempaa kuin lähteä yhdessä lomareissulle!

Huolimatta siitä, kohdistuuko matkanne kotimaahan vai ulkomaille, tärkeintä on kysyä lapsen toiveita loman suhteen. Lapselta löytyy varmasti ehdotus tai useampikin, josta voitte yhdessä valita juuri teidän perheenne ajalle ja budjetille sopivimman. Matkatoiveena voi olla vaikkapa laivamatka Tukholmaan ja teatterinäytös tai urheilullinen laskettelumatka pohjoiseen!

Majoitus hotellissa tai muualla majoituspalvelussa voi olla koko retken kohokohta. Usein jo hotellihuoneen pehmeät sängyt ja niillä luvan kanssa hyppiminen voi jäädä ikuisiksi ajoiksi lapsen mieleen mukavana yhteisenä muistona. Helsingissä sijaitseva Hotel Haven on hyvä esimerkki hotellista, jonka sisustus hurmaa jokaisen siellä majoittuvan. Aamiaistakaan ei sovi unohtaa: voittaako mikää runsasta buffet-pöytää, josta omalle lautasella voi kasata juuri omaan makuun sopivia herkkuja?

Jos matka sijoittuu kaupunkiin, on kaupungilla kiertely tai ostoksilla käyminen aina hyvä idea yhteiseksi puuhaksi. Etenkin pääkaupunkiseudulla on paljon liikkeitä, joihin ei muualla Suomessa pääse ja siksi ne tuottavat paljon iloa matkalaisille. Ostoskeskuksissa pyörimisen jälkeen voi pysähtyä syömään herkullisen lounaan kävelykadulle tai piipahtaa piknikille puistoon tai rantaan. Illalla voi mennä käymään teatterissa, elokuvassa tai vaikkapa museossa – koululaisen oman maun mukaan tietenkin!

Tällaiset matkat jäävät usein positiivisina muistoina niin vanhempien kuin lapsenkin mieleen. Kun ikuistatte matkan tapahtumat ja käänteet valokuviin ja valokuvakirjaan, jää reissusta näytettävää myös kotiin jääneille kotijoukoille.