Makuuhuoneen sisustuksen abc

Vietämme unessa kolmasosan elämästämme. Siksi makuuhuoneen sisustus on tärkeä osa kodin sisustusta eikä sen merkitystä kannata väheksyä. Rauhallinen ja seesteinen makuuhuone auttaa rauhoittumaan ja nukahtamaan ja paremman unen avulla jaksamme paremmin arjen haasteissa ja pulmissa. Makuuhuoneen sisustamissa kannattaa muistaa muutama tärkeä asia, jotta huone vastaa tarkoitustaan levollisena pesänä. Tässä artikkelissa annamme sinulle tärkeitä vinkkejä, joiden avulla voit lähteä suunnittelemaan tai muokkaamaan makuuhuoneen sisustusta.

Kaikki alkaa sängystä. Siihen kannattaa panostaa ja valita sänky omien nukkumustottumusten mukaan. Sängyn valinnassa on tärkeää konsultoida ammattilaista, jolla on vuosikausien kokemus erilaisista nukkuma-asunnoista ja niihin parhaiten soveltuvista patjoista. Sänky kannattaa sijoittaa sopivan etäisyyden päähän esimerkiksi ikkunasta ja pattereista, jotta lämpötila sängyssä pysyy tasaisena läpi vuoden. Valoisuutta kannattaa säädellä hankkimalla pimennysverhot tai sälekaihtimet ikkunaan. Sänky kannattaa asettaa siten, että vain sen pääty on seinää vasten, sillä sillä tavoin sängystä nouseminen ja sängyn petaaminen onnistuu helpoiten. Tyyliä yksinkertaiseenkin sänkyyn tuo sängynpääty, joita saa eri materiaaleista ja kuoseista valmistettuina.

Makuuhuoneen sisustus kannattaa tehdä sen mukaan, millaisen tunnelman huoneesen kaipaa. Neutraalit, luonnonmukaiset sopivat useimmalle. Luonnonmateriaalien käyttö makuuhuoneen sisustuksessa rauhoittaa. Jos päädyt maalaamaan seiniä, käytä murrettuja ja viileitä sävyjä. Ne rauhoittavat ja tekevät tilasta silmälle neutraalin. Valaistuksessa kannattaa suosia himmentimellä varustettuja valaisimia, joilla saa tarvittaessa luotua myös pehmeää valoa. Suora valo on makuuhuoneessa harvoin tarpeen, lähinnä vai siivotessa. Siksi erilaiset lukulamput ja jalkavalaisimet ovat oiva valinta. Valot kannattaa asettaa niin, että ne ylettyy sammuttamaan sängystä käsin, jolloin nukahtaminen on helpompaa.

Näillä vinkeillä pääset hyvin alkuun makuuhuoneen sisustamisessa!