Joka kodin siivousvälineet

Kaikilla meillä on kotona erilaisia siivousvälineitä, joita käytetään joko päivittäin tai viikoittain kodin puhtaana pitämiseen. Monet meistä ei kuitenkaan viitsi panostaa siivousvälineisiin ja yleensä meiltä löytyy ne kaikkein yleisimmät ja halvimmat mallit. Hankkimalla kunnon siivousvälineet, teet siivouksesta mielekkäämpää ja helpompaa. Kerromme tässä artikkelissa vinkkejä siivousvälineistä ja siitä, mitä kannattaa huomioida siivotessa.

Jokaisen kannattaa ensin hankkia vähintään seuraavat siivousvälineet kotiinsa.

        –  Tehokas pölynimuri. Pienitehoiset imurit eivät poista roskaa tehokkaasti ja varsinkin lapsiperheessä sellaisen hankkiminen ei ole järkevää.
         –  Lattiaharja ja lasta sekä rikkalapio. Näiden avulla pystyt tekemään nopean yleissiivouksen ja pitämään kodin lattiat nopeasti siisteinä.
        –  Lattiamoppi ja erilaiset pyyhkeet. Pyyhkimisen ja imuroinnin jälkeen kannattaa aina silloin tällöin pestä lattia.
        –  Hankaussieniä. Erilaiset hankaussienet ovat hyviä puhdistamaan pinttyneen lian. Niitä kannattaakin sijoitella jokaiseen huoneeseen omansa.
        –  WC-harjat jokaiseen vessaan varmistaa sen, että pönttö pysyy puhtaana.
        – Ikkunan pesin. Ikkunoita pitää ja kannattaa pestä, ja hyvällä pesimellä se onnistuu kätevästi.
        – Hanki lisäksi suihkepulloja ja ämpäreitä kotiisi. Useamman hankkiminen nopeuttaa ja helpottaa siivousta.

Jos harkitset panostavasi kunnolla siivousvälineisiin on saatavilla muutamia todella hyviä vaihtoehtoja, jotka auttavat kodin puhtaanapidossa. Voit hankkia itsellesi höyrypesurin, jonka avulla on helppo puhdistaa kylpyhuoneet, wc tilat ja lattiat. Höyrypesuri desinfioi ja puhdistaa paikat todella tehokkaasti ja laitteita saa suhteellisen pienellä investoinnilla. Tekstiilejä varten kannattaa hankkia tekstiilipesuri. Muuten vaikeasti puhdistettavat tuolin päälliset tai sohva, puhdistuvat helposti tekstiilipesurilla. Sillä onnistuu hyvin myös auton sisätilojen puhdistaminen ja investointina se maksaa nopeasti itsensä takaisin.

Kodin siivouksessa kannattaa huomioida puhdistusaineiden käyttö. Niitä kannattaa käyttää maltilla. Noudata ohjeita tarkasti ja älä käytä aineita, jos sille ei ole tarvetta. Erilaiset kemikaalit usein käytettynä kuluttavat tiettyjä pintoja nopeammin ja sen takia kannattaa harkita, mitä ainetta käyttää ja missä. Siivouksessa kannattaa myös pitää mielessä se milloin sitä tekee. Pienet liat kannattaa puhdistaa välittömästi, samoin kuin astiat kannattaa pestä heti tai asettaa pesukoneeseen. Tällä tavalla koti pysyy järjestyksessä ja vältytään järkyttävän isoilta siivoustapahtumilta.