Sisusta olohuoneesi

Olohuone on kaikkien yhteinen tila ja sen on oltava viihtyisä sekä soveltuva monenlaiseen käyttöön. Miten luoda kodikas ja viihtyisä ympäristö, jossa kaikki jaksavat viettää aikaa yhdessä? Toimiva ja kaunis sisustus syntyy yleensä pienistä asioista. Olemme keränneet vinkkejä, miten tämä kodin yleensä suurin tila on helppo sisustaa.

1. Värimaailma kuntoon – Olohuone on yleensä suuri, joten sinne kannattaa valita yksi pääväri. Päävärillä sisustetaan reilu puolet elementeistä. Toinen väri pitäisi kattaa noin kolmasosan sisustuselementtien väristä ja loppu kymmenesosa voi olla muita värejä rohkeampi ja kirkkaampi.
2. Istuimet käyttötarkoituksen mukaan – Valitse sohva ja nojatuolit käyttötarkoituksen mukaan. Napakat suoraselkäiset sohvat ja nojatuolit istumista varten. Pehmeä ja suuri kulmasohva, johon koko perhe voi vetäytyä nauttimaan leffaillasta yhdessä.
3. Mattojen avulla tunnelmaa – Kevyt luonnonmateriaaleista tehty matto tuo raikasta ja kevyttä tunnelmaa olohuoneeseen. Paksumpi matto tuo pehmeää ja kodikasta sekä lämmintä tunnelmaa.

4. Tyynyt ja torkkupeitot – Hankin pareittain samankokoisia tyynyjä, jotka voit asetella sohvalle vastakkaisiin päihin. Torkkupeitot ovat värillisinä sisustuselementteinä mukavat ja niiden paikkaa on helppo vaihdella.
5. Seinäkollaasit – Omista perheen valokuvista voit rakentaa näyttävät kollaasit olohuoneen seinälle. Kuvakollaaseja voi koota yhteen ja lisätä oikean kokoiset kehykset 40×60, joiden sisälle kollaasi rakentuu.
6. Koriste-esineet – Pieniä esineitä voi sijoitella ympäri huonetta luomaan tunnelmaa. Lasiesineet sopivat hyvin ikkunoiden eteen. Katonrajaan lisättävän tason päälle voi asettaa koristeita. Esineitä voi hankkia parittoman määrän samalle hyllylle, joka rikkoo liiallista järjestelmällisyyttä.

7. Peilit – Peilien avulla voi tehdä huoneesta suuremman tuntuisen. Asettamalla peili seinälle ikkunan vastapuolella, syntyy tuntuma suuremmasta tilasta. Tuntuma syntyy kun valo heijastuu peilistä.
8. Huonekasvit – Huonekasvit tuovat raikkautta huoneeseen ja niitä voi sijoitella huoneeseen näkyvälle paikalle vangitsemaan katseita.